Reviews

Wil je graag een product review? Stuur mij een berichtje en misschien vind je hem dan binnenkort hier!


Braun Silkepil 5 3280 Epilator

Met in gedachte dat ik 24/7 in bikini onder het Franse zonnetje zou lopen, bedacht ik me dat een epilator wel een uitkomst zou zijn.
Stiekem leek me zo’n thuis laserapparaat ook wel handig, maar of handig nou 200 euro waard is. De Braun Silkepil heb ik aangeschafd voor 50 euro bij Bol.com

Verder dan met een pincetje m’n wenkbrauwen wat bijplukken ben ik nog nooit gekomen, dus dit is mijn eerste ervaring met wat voor elektrische epilator dan ook.

Dit is wat ze bij Bol.com zeggen:
“Tijdelijke cadeauverpakking met design pincet Silk-épil 3 is een fantastische keuze voor gemakkelijk ontharen. 20 pincetjes verwijderen de haartjes bij de wortel en maken je huid glad. Bovendien zorgt het Smartlight ervoor dat je elk fijn haartje kunt zien zodat je er geen enkele over het hoofd ziet. Eenvoudig een gladde huid Massagerollers De Silk-épil 3 is uitgerust met massagerollers die je huid zacht stimuleren om het epileren te vergemakkelijken en het comfort van je schoonheidsritueel te vergroten. 20-pincetjessysteem De 20 pincetjes op de Silk-épil 1 verwijderen zacht de haartjes vanaf de wortel voor een langdurig resultaat. Softliftsysteem Tilt platliggende haartjes op en begeleidt ze naar de pincetjes Extra’s: Smartlight – helpt het epileren te vergemakkelijken door zelfs de fijnste haartjes op te lichten zodat je geen enkel haartje over het hoofd ziet. Gepersonaliseerde snelheid – selecteer de juiste snelheid voor jouw individuele behoeftes: snelheid 1 voor extra mild epileren, snelheid 2 voor extra efficiënt epileren. Dermatologisch aanbevolen functies – De Silk-épil 3 belooft een zachte ontharing met functies op maat die standaard epileren nog comfortabeler maken. Inclusief Schoonmaakborsteltje Uniek voor deze epilator De Silk Epil 3 serie heeft een extra snelheid en bevat massagerollers voor een zachtere ervaring. Ten opzichte van de standaard Silk-Epil 3170 komt deze 3280 met een Ladyshaver scheerkop.”

Nou, zo klinkt duizenden haartjes uit je huid trekken helemaal niet zo erg, toch?

Mijn eerste indruk.
In de verpakking zit de epilator, een ladyshaver opzetstuk, een trimmer opzetstuk, een schoonmaakborsteltje en een pincet. Zo op het eerste oog is het nog best een ‘schattig’ licht dingetje met z’n ronde vormen en roze en witte kleuren. Totdat je wat beter kijkt. Ik had echt geen idee wat een epilator inhoudt, maar het zijn dus echt letterlijk 20 pincetjes die al roterend open en dicht gaan. En dat ziet er toch best een beetje uit als een martelwerktuig?

Ik ben begonnen met mijn benen, dat leek me het minst pijnlijk. Ik heb geen zware beharing op mijn benen, dat scheelt. Het is een gek gevoel als je haartjes eruit worden getrokken, je voelt het een beetje ‘ploppen’. De eerste stand gaat wat langzamer, dat zou voor ‘mild epileren’ zijn, maar ik wil er juist snel vanaf zijn dus gebruik stand 2. De eerste keer schijnt het pijnlijkst te zijn en dat hoop ik maar, want een heel fijn gevoel is het niet. Niet dat het veel pijn doet, maar je huid raakt toch een beetje geïrriteerd en overgevoelig. Ik was bang dat één van die pincetjes mijn huid in plaats van een haartje zou pakken maar dat is dusverre niet gebeurd. Hij pakt wel alle haartjes. Op de aan en uitknop zit ook een klein lichtje die je bij schijnt. Overdag vind ik het lichtje niet zoveel toegevoegde waarde hebben, maar misschien is het ’s avonds wel heel handig.
Ik heb geen ervaring met andere epilators, dus ik kan het niet vergelijken maar ik vond het wel redelijk lang duren. Normaal gesproken scheer ik m’n benen in een paar minuutjes, maar met de epilator was ik toch wel een half uurtje bezig. Hopelijk blijven de haartjes dan ook langer weg. Ik vind het jammer dat het apparaat geen accu heeft, ik kan straks niet in een douchehokje op de camping het een en het ander bijwerken. Ook maakt hij aardig wat herrie, alsof je met een grasmaaier in de weer bent.
Na een half uurtje was ik dan eindelijk klaar met m’n benen en toegegeven, ze voelden hartstikke glad. Er werd me aangeraden om na het epileren je huid altijd goed te scrubben, om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Nadelen:
– geen accu
– maakt veel herrie
– duurt lang (maar ik heb geen vergelijking met andere epilators)
-pijnlijk

Voordelen:
-hij ligt fijn in de hand en is licht
-hij heeft een lang snoer
-hij pakt alle haartjes

Alle nadelen vallen weg voor me als ik straks wekenlang gladde benen heb. Maar dat moet nog blijken.