Music

Een selectie van artiesten, optredens en festivals waar ik heel blij van word!

Manana manana

Terwijl ik dit typ staan The Deslondes op. Een echte Southern band die ik gisteren ontdekt hebt om het festival Mañana Mañana.

Ik ken toch wel redelijk wat festivals, maar van Mañana Mañana had ik nog niet eerder gehoord totdat ik erover las op de site van De Groene meisjes.
Het festival wordt gehouden op Landgoed Enkhuizen in Hummelo. Na de vakantie hadden Luuk en ik iets nodig om naar uit te kijken, dus bestelden we online kaartjes voor het festival.

Manana Manana wordt gehouden op een super mooi landgoed. In het midden is er een grote vijfer waar ze voor de gelegenheid twee drijvende bruggen over hebben gebouwd. Als je er met een grote groep over heen loopt, voelt het alsof je al 10 wijntjes op hebt in plaats van 2. Overal zijn er plekjes gemaakt om uitgebreid te chillen, hangmatten, zitzakken, kussens. En als je toch ergens anders een mooier plekje ziet, kan je een dekentje lenen en neerploffen. Ideaal. De sfeer was relaxed en easy going.

Geen grote namen op Mañana Mañana, maar des te meer bands om te ontdekken. Ik vond de band ‘Honig’ erg goed, met muziek die me doet denken aan Mumford and Sons. En dus The Deslondes en niet alleen omdat ik zwak heb voor mannen met baarden en houthakkersblousjes. Ik ben stiekem ook erg fan van Southern muziek. Dus…weten jullie dat ook weer.  Andere namen waren Cuz, Boogie Beasts, Maask en Yentl & De Boer.
Eerder moest je het op festivals doen met een patatje en een kroket uit de frietkot op wielen. Maar tegenwoordig is het eten bijna net zo belangrijk als de muziek. Ook op Mañana Mañana zat dat wel goed: kaas fondue, barbecue, hamburgers en zelfs je eigen gevangen vis. Keuze zat!

Ook aan de kleine festivalgangers was gedacht, kinderen konden in het bos zelf een pijl en boog maken of een linnen tasje versieren.
En mocht  je de muziek even zat zijn, dan kon je nog het blote voeten pad lopen, een kijkje nemen bij het hout- of metaalbewerken of nog wat opsteken in de universiteits tipi.

Wij zijn er een dag geweest, maar er was een camping op het terrein voor de volledige drie dagen durende ervaring.

Ik heb het ontzettend naar m’n zin gehad, dus dikke kans dat ik Manana Manana volgend jaar weer terug zie.